Medurbantools: creació de la secció de Mobilitat Sostenible de projectes proposats per finançament Europeu.

Disseny web per mobilitat sostenible

Serveis:

Disseny web
Programació

L'encàrrec:

Medurbantools és una plataforma d'intercanvi de coneixements sobre desenvolupament urbà sostenible al Mediterrani. Una base de dades útil, atractiva i fàcil d'utilitzar que no només inclou contingut tècnic, sinó que també ofereix materials visuals i millors pràctiques, promovent i inspirant noves iniciatives.
Volien incorporar una nova secció especialitzada en la mobilitat sostenible dins de la plataforma i millorar el look & feel i l'estructura general d'aquesta.

La mobilitat és un dels grans reptes que tenim per assolir un desenvolupament sostenible. I per trobar solucions cal crear espais on les persones amb idees puguin desenvolupar els projectes que a poc a poc transformaran el planeta.

El projecte:

Des de Xadoloco els vam acompanyar en la conceptualització de la nova secció, la definició de la seva arquitectura i el seu disseny i ens vam ocupar del desenvolupament d'aquesta i de la implementació i publicació dels nous continguts.

El primer pas per definir el look&feel de la nova secció va ser buscar el concepte, l'essència d'aquesta nova secció. Sostenibilitat i Mediterrani eren els pilars principals.
A partir d'aquí vàrem presentar una paleta de colors basada en els blaus del Mediterrani i els marrons de la sostenibilitat:

paleta de colors pel nou look and feel

A partir de la paleta, vàrem treballar un degradat per transmetre la innovació.

elements de personalitat d'una marca

Ens van demanar que creéssim un logo a partir de l'icona que ja feien servir de la secció però afegint el nom de la nova secció i integrat en el nou look& feel.

disseny del logo per la secció UTC

I en fase de disseny, només ens faltaven les icones que identificarien les categories a les quals pertanyia cada projecte.

disseny d'icones per la secció UTC

I ara si, començaven a dissenyar la pàgina, principalment el repte era estructurar tanta informació de forma fàcil i entenedora. En l'àmbit tècnic calia facilitar a l'usuari de la web el manteniment i actualització de projectes de la forma més automatitzada possible.

El desenvolupament tècnic del projecte l'hem realitzat en col·laboració amb Copymouse. Ells estan especialitzats en wordpress i són una gent espectacular. Estem encantades d'haver coincidit amb ells.

Conclusions:

Medurbantools gestiona enormes quantitats d'informació. En aquest cas el repte real era aconseguir facilitar tant per a l'equip de Medurbantools com per al visitant de la web, un sistema que permetés automatitzar al màxim el procés de càrrega d'informació i filtrar-la a la web en el moment de la consulta.

Hi ha projectes molt interessants, i es tracta de fons Europeus. Dóna una ullada per descobrir que s'està proposant per la mobilitat del futur a Europa!